KLAPKA GYÖRGY DUNA POLGÁRŐR EGYESÜLET

Ki lehet ifjú polgárőr? Legyél Te is egyesületi tag nálunk!

2016. november 27. 15:40 - kempőr

ifj.jpg

A polgárőr törvény kimondja, hogy csak is a törvényes képviselő hozzájárulásával lehet valaki ifjú polgárőr és a 14. életévét betöltötte. Alapfokú iskolai végzettséggel kell rendelkeznie és természetesen büntetlen előéletű kell, hogy legyen.

Az ifjú polgárőr közreműködik a polgárőr feladatkörét érintően az állampolgárok tájékoztatásában, a polgárőr tevékenységgel kapcsolatos jegyzőkönyvek és más iratok előkészítésében, a katasztrófákra való felkészülésben, a katasztrófák elleni védekezésben és helyreállításban, valamint a polgári védelmi szervezetek tevékenységében, dolog ideiglenes elvétele esetén az elvett dolog őrzésében és szállításában. A baleset-megelőzési, az áldozatvédelmi, a közlekedésbiztonsági, állat-, környezet- és természetvédelmi tevékenység támogatásában, a lakosság és az önkormányzatok közötti kapcsolat erősítésében, az otthonában élő fogyatékos személy védelmében, a polgárok és javaik védelmében, az állami és önkormányzati vagyon megóvásában, a polgárőr egyesület feladataival összefüggő oktatási, kulturális, ismeretterjesztő tevékenységben.

Azoknak, akik 2016. január 1-je után érettségiznek - tehát 2012 szeptemberében vagy később kezdték el a középiskolát -, ötven óra közösségi munkát kell végezniük. Ez az érettségi-bizonyítvány kiadásának feltétele. Éppen ezért meg fogunk állapodni több középiskolával, így lehetőséget teremtve arra, hogy az almásfüzitői gyerekek a Polgárőrség szervezésében igazoltan letölthessék ezt az 50 óra közösségi munkát.

Csatlakozási szándékod az alábbi elérhetőségek egyikén jelezd:

Telefon: +36 20 4282457

E-mail: polgarorsegkom@gmail.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komaromipolgarorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8312003850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása