KLAPKA GYÖRGY DUNA POLGÁRŐR EGYESÜLET

Megalakult már a Klapka György Duna Polgárőr Egyesület? Hány fő polgárőr van Komáromban? Egyáltalán törvényes-e ez az egész?

2016. november 27. 14:00 - kempőr

poa.jpg

Városunkban két egymástól független a Tatabányai Törvényszéken bejegyzett polgárőr egyesület is fellelhető, de egyik sem működik, nem felelnek meg a polgárőr és civil törvény előírásainak. Ezútun is várjuk mindkét egyesület egykori tagságából mindazokat akik továbbra is kedvet éreznek a polgárőr mozgalom iránt.

Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség és a megyei, városi rendőrségi fórumokon is többször is elhangzott, hogy üdvözitő volna egy működő polgárőr egyesület Komáromban.

Immár hét fő komáromi lakos jelentkezett polgárőrnek. Az egyesület megalakításához a civil törvény szerint minimum 10 fő szügségeltetik. Jelenleg öt fő komáromi lakos a Füzitői Faluvédő Polgárőr Egyesület tagja, két fő felvétele folyamatban van. A Füzitői Faluvédő Polgárőr Egyesület Komáromi Csoportja képezi a Komáromi Duna Polgárőr Egyesület megalakulását követően annak jövő beli magját. Megítélésünk szerint az egyesület létszámát tekintve Komáromban 20-50 fő közötti polgárőrre lenne szükség. 

A település frekventált földrajzi elhelyezkedése, határváros jellege, az iparosodottsága, a fő közlekedési útvonalak közelsége, a bűnözés határon át nyúló volta, az itt élő polgárok biztonságérzetének javítása stb., mind-mind alátámasztják, indokolják polgárőrség működtetését. Az egyesületünk jelenleg szervezés alatt áll, a megfelelő számú jelentkezőt követően alakul meg az egyesület.

Levélben fordultunk a város Önkormányzatához, abból kifolyólag, hogy megbizonyosodjunk szüksége van-e városnak egyáltalán polgárőrségre. Több képviselő fogadóóráján is ismertetni fogjuk elképzelésünket, a polgárőrség alakításának testülti ülés elé vitelét. 

A civil törvény, az Országos Polgárőr Szövetség alapszabálya lehetővé teszi a többes egyesületi tagságot. Következésképpen rövid határidővel, jó szervező munkával, pár hónapon belül működő polgárőrsége lehet Komárom városának. A komáromi illetékességű polgárőr egyesület megalakulásáig, átmeneti megoldásként a Füzitői Faluvédő Polgárőr Egyesület felajánlja a működési területének kiterjesztését Komárom város teljes közigazgatási területére.

Várjuk a városunkért, lakókörnyezetéért, családjáért, embertársaikért, az értékek védelméért tenni kívánó KOMÁROMI lakosok jelentkezését. E-mail: polgarorsegkom@gmail.com Telefon: 06 20 428 2457

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komaromipolgarorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9912003506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása