KLAPKA GYÖRGY DUNA POLGÁRŐR EGYESÜLET

Lehet bárki polgárőr? Hogy lehetek én is polgárőr?

2016. november 27. 15:29 - kempőr

toborzo_komarom.jpg 

A polgárőr törvény értelmében polgárőr lehet minden cselekvőképes, nagykorú, büntetlen előéletű személy, aki egyetért a polgárőrségről szóló törvényben leírtakkal, és azt magára nézve kötelezően elfogadja és betartja. Fontos megemlíteni, hogy a polgárőrségről szóló 2015-ös törvénymódosítás lehetőséget ad a 14-18 év közötti fiatalok bevonására is, korlátozott szolgálat keretében, őket hívjuk ifjú polgárőröknek.

Az egyesületi vezetőknek folyamatosan át kell tekinteniük az egyesület tagságának fizikai és szakmai alkalmasságát, a polgárőrök hétköznapi munkaköri leterheltségét, egészségi állapotukat, és csak ez alapján válasszák ki azokat a polgárőröket, akik hajlandóak és alkalmasak is a fokozottabb igénybevételre.

Az egyesület tagfelvételi eljárása egy belépési nyilatkozat kitöltése és aláírása után kezdődik. Ezt követően el kell menni az ország bármely okmányirodájába, kormányablakába és a Nemzeti Egységes Kártyarendszer keretében ki kell állíttatni egy adatlapot, mely a polgárőr igazolvány igényléséhez szükséges. A polgárőr igazolvány igénylő lap kitöltése, aláírása következik, melyhez mellékelni kell a NER adatlapot és a lakcímkártya másolatát. Közben a polgárőr alapoktatáson kell részt venni, az elsajátítottakról tesztvizsgán kell számot adni.  Ezzel párhuzamosan megérkezik (átlagosan 30 napon belül) a polgárőr igazolvány, és a tag máris aktívan részt vehet a munkában. A faladatok ellátásához természetesen megfelelő öltözet (formaruha, láthatósági mellény) is jár. Ez mind ingyenes a tag számára, nincs se illeték, se rejtett költségek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komaromipolgarorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr112003812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása