KLAPKA GYÖRGY DUNA POLGÁRŐR EGYESÜLET

Helyi polgárőrök semmibe vétele?

2018. október 02. 20:26 - kempőr

kz_alap2.jpg

Immár másféléve küszködik Komáromban a Klapka György Duna Polgárőr Egyesület, azért, hogy legalább tudomást vegyen róluk a Városi Önkormányzat. A polgárőrök hiába kezdeményeznek, hiába próbálják felvenni a kapcsolatot a városvezetéssel levélben, e-mailben csak elutasításban van részük. A polgármester titkársága nem ad időpontot a fogadóórán való részvételre, a polgármester elfoglaltságára hivatkozva. Másfélév alatt nem volt fél órája rájuk. Az írásos időpontkérésre sem válaszolnak. A jegyző asszonytól is csak elutasításban van részünk. A városvezetés a mai napig sem tartja időszerűnek és indokoltnak a polgárőrség újbóli megszervezését, amit a jegyző asszony 2018. 08. 01. keltezésű levelében újfent megerősített! Ezek alátámasztásaként, indokaként kihangsúlyozza:

  • a város együttműködési megállapodást kötött a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitánysággal, melynek keretében anyagi eszközökkel és közös szolgálatokkal támogatják a rendőrség munkáját,
  • térfigyelő rendszert telepítettek és működtetnek a város különböző pontjain,
  • 24 órás munkarendben közterület-felügyeletet működtetnek, zöld számot tartanak fent a bejelentések megtételére,
  • korábban már működött polgárőrség, de inaktívvá váltak.

A probléma megoldásához levélben kértünk segítséget a megyei polgárőr szövetségtől, rendőr-főkapitányságtól, közgyűléstől, de csak a nagy csendet kapjuk, érdemben senki sem foglalkozik a megoldással.

Havonta 100-200 óra rendőrökkel közös szolgálatot teljesítünk. Tudjuk, lehetne ennél több is. Kapcsolatunk a városi rendőr-kapitánysággal kiegyensúlyozott, jó. Tudomásunk szerint ebben munkaerő hiányos időszakban igen csak elkél a polgárőrök segítsége. Nekünk, polgárőröknek sokat jelent ez a szervezett együttműködés, hisz így az alapszabályunk egyik legfőbb célját, a bűnmegelőzést tudjuk teljesíteni. Mindig kihangsúlyozzuk, polgárőreink fizetség nélkül, önként, a saját szabadidejük terhére látják el a szolgálataikat a komáromi polgárok javára. A város polgárai a kiemelt rendezvényeken is találkozhatnak a polgárőrökkel. Ezeken az önálló egyesületi szolgálatokon vesznek részt a legtöbben a tagjaink közül. Folyamatosan bővül a szervezetünk. Nagy hangsúlyt fektetünk a polgárőrök továbbképzésére is, rendszeresek a rendőrkapitányság intézkedéstechnikai képzései.

Furcsájuk és sajnáljuk, hogy a városunkban tartott és többek között a hajléktalanok téli viszonyok közötti ellátásával foglalkozó összejövetelre nem kapott meghívást a polgárőrség járási koordinátora, a helyi polgárőrség is kimaradt. Csendben megjegyzem, valószínűleg a város szervezte, a nem meghívásunkkal is a fejünkre koppintva, hisz nem is létezünk, szerintük.

Nem kívánjuk magunkat senkire ráerőszakolni, de a bűnmegelőzés akkor lesz eredményesebb, ha az erre szakosodott és a törvényben letéteményesként megnevezett szervezetek közösen, együttműködve tevékenykednek érte!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://komaromipolgarorseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7614278019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása